2014. augusztus 31., vasárnap

Szerzemények augusztusban

Az Alexandra nagy nyári akciója az utolsó általam számon tartott könyves esemény (mert hiába virtuális, az amikor egy csomó könyvet drasztikusan leáraznak, igenis könyves eseménynek minősül). Ez egyrészt azt jelenti, hogy nem szegtem meg vele az év elején kitalált könyvembargómat, ami szerint csak könyves eseményeken vehetek könyveket, másrészt pedig azt, hogy ebben az évben (ha csak nem történik valami nagyon különleges dolog) már nem veszek több könyvet (ezt fontosnak érzem kihangsúlyozni).

Szóval az Alexandra nagy nyári akciója: lelkesen böngésztem át az leárazott könyvek listáját, és végül összeállítottam a magam kis kívánságlistáját, amiből úgy terveztem, hogy majd leszűkítek, mert hát mégsem rendelhetem meg mindet. Aztán mindenféle közbenjárások végett, úgy alakult, hogy mégiscsak a kosaramba került az összes. Amit így utólag már végképp nem bánok, mert valószínűleg nem csak ebben az évben, hanem egy jó darabig nem lesz lehetőségem csak úgy halmozni a könyveket, úgyhogy igen nagy megelégedéssel tölt el a meglévő olvasnivalóim látványa.

A lényeg: kilenc könyvet szereztem be ebben a hónapban.
Daniel Metcalfe: A Selyemút hírmondói
Azt hiszem ez a legrégebbi kívánságlistás könyvem. Ezt az útleírásos könyvet, még jóval a blog létrejötte előtt néztem ki, de valami miatt mindig lemondtam róla, mostanáig.

Arthur Japin: Casanova mennyasszonya
Ez teljes mértékben Amadea hibája, elolvastam a posztját és rám tört a nekem ez kell, most azonnal érzés.

Charles Dickens: London aranykora és más karcolatok
Téa Orbeth: A tigris asszonya
Kathleen Grissom: Tölgyfa a dombtetőn
Ez a három is igazi kívánságlista matuzsálem. Olyan könyvek, amiket ha meglátok mindig eszembe jut, hogy ezeket nagyon szeretném, de aztán valahogy mindig elmaradnak.

Viviane Villamont: Kisdarázs
Erre böngészés közben figyeltem fel, egyszerűen csak megfogott a borító és a fülszöveg.

Emily Arsenault: Az eltört teáspohár
Ennek a címébe szerettem bele. Meg hirtelen rám jött, hogy én bölcsészkrimit akarok olvasni, pusztán csak azért mert tetszik ez a szó kapcsolat.

Sam Savage: Firmin
Ezt már tavaly is nagyon nézegettem, de végül mégsem rendeltem meg. Viszont a tudásra vágyó könyvesbolti patkány ötlete annyira abszurd, hogy idén már nem tudtam lemondani róla.

Michael Brooks: Nagy kérdések - Fizika
Az utóbbi pár hónapban arra jutottam, hogy egyáltalán nem lenne szabad belenyugodnom az igencsak hiányos tudományos ismereteimbe, úgyhogy itt az ideje ilyen téren is művelődni. Ezt a könyvet pedig még régebben fedeztem fel és nagyon érdekesnek ígérkezett, csak hihetetlen drága teljesen áron, főleg a terjedelméhez képest.

Ezek voltak az én augusztusi beszerzéseim, és akkor ezennel be is rekesztem a könyves garázdálkodásokat az idei évre.7 megjegyzés:

 1. Tök jó ez a szisztéma -a könyves eseményekkel kapcsolatban :) meg nagyon jó érzés beszerezni egy rég vágyott könyvet, neked pl. most azt az útleírásost :)
  Az eltört teáspohár nekem is megvan, bár még a tavalyi alexandrás akcióból. :) még nem olvastam el :D (kicsit belassultam hehe)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, egyébként úgy érzem, hogy bevált ez a könyves eseményes dolog, mert így nem veszek meg mindent hirtelen fellángolásból. És tök jó érzés egyszerre sok könyvet venni :D

   Az az igazság, hogy én sem olvastam el még semmit abból amit tavaly vettem, de most megfogadtam, hogy legalább a teáspoharasat, meg a firmint el fogom olvasni, a következő akcióig, mert csak úgy volt értelme idén megvenni őket :)

   Törlés
 2. Khm, bocsánatot kérek.:) Azért annyira mégsem.
  Jó kis könyveket szereztél be, nemrég fejeztem be a Tölgyfát, annyira déli hangulata van. A Tigris asszonyát én se bírtam megállni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D
   Az a baj ezzel a sok jó kis könyvvel, hogy nem tudom eldönteni, hogy mibe kezdjek. Most épp a Casanovás és Tölgyfa között vacillálok (aztán eszembe jut, hogy a könyvtári könyveket kéne olvasnom) :)

   Törlés
  2. :DD Szörnyűek vagyunk. Nekem is van még könyvtári könyvem kinn, és tegnap egy e-be kezdtem bele.

   Törlés
 3. Óó, nagyon szépséges torony :) Nekem is a tavalyi akcióból van meg Az eltört teáspohár, és még azóta is olvasatlan. A tigris asszonyán meg itt vacillálok ezerrel, érzem, hogy kell, de mégse bírom rávenni magam a rendelésre, kicsit elegem lett a folytonos pénzköltésből... Viszont egyik könyvtárnak sincs meg, na a nap végéig jól elkattogok ezen asszem:D

  A tölgyfa a dombtetőn jó választás, bár nem a kedvenc déli könyvem, kicsit túl sok volt benne a szenvedés, halál, miegymás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hiszem nekem is tavaly kellett volna beszereznem Az eltört teáspoharat, akkor olcsóbb volt, de már mindegy.

   Szegény Tigris asszonyának meg úgy látszik, hogy ez a keresztje :) én amióta megjelent vacillálok rajta, de végül mindig mást választottam.

   Most már nagyon kíváncsi vagyok a tölgyfásra, lehet, hogy ez lesz az első, amit sorra kerítek.

   Törlés