2015. augusztus 8., szombat

6 dolog ami jó a nyárban

Most már lassan több, mint egy hete próbálok összehozni egy bejegyzést, de a szavak sztrájkolnak a fejemben, nem hajlandók értelmes mondatokat alkotni. Viszont borzasztó meleg van, és én itt szenvedek kis szobácskámban egyedül, a turmixomból már csak egy kevéske van, a fagyasztóból kivett vizem lassan felmelegszik, ha nem írom meg most ezt a posztot akkor soha. 

Még nyár elején kitaláltam, hogy összeírok tíz dolgot, amit szeretek a nyárban. Nagy nehezen összekapargattam a tízet, és gondoltam itt az idő, hogy megosszam veletek is, de ahogy ránéztem a listára nagyon erőltettetnek éreztem. Sokkal inkább mondanám 6 dolognak, amit szeretek és meg egy pár dolog, amit nem tartok teljesen borzalmasnak a nyárban listának, de ezt túl hosszú címnek találtam:) Így hát kénytelen voltam feladni a bűvös tízes számot, és csak annyit leírni, amit tényleg szeretek.

Egyébként nem mondanám, hogy utálom a nyarat, de az évszakok rangsorában bizony ő az utolsó. A hőség, a rovarok, a gyomok, a zsírosabb és gyakrabban kipattogó arcom, nem hordhatok olyan ruhát, amiben kényelmesen érzem magam, valójában olyan meleg van, hogy semmiben sem érzem magam kényelmesen, még a saját bőrömben sem, és... de hé, most a jó dolgoké a főszerep. Szóval:


1. Az eper és társai

Ah, rajongok az eperért, már csak a puszta látványa gyönyörködtet, de nem vetem meg a többi gyümölcsöt sem. Most épp a fügére vagyok rákattanva. Ráadásul idén felfedeztem magamnak a turmixolást is, nem is értem hogy eddig miért hanyagoltam a dolgot, imádom!
Hiába na, a gyümölcsök adnak értelmet a nyárnak.


2. Na jó, azért ott vannak a zöldségek is

Elég szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy nagyon szeretem a zöldségeket (de ezt elrontom azzal, hogy borzasztó édesszájú vagyok), csak egy van amit minden formájában elutasítok, a káposzta. Szerintem akár hetekig el tudnék élni bármilyen zöldségsalátán anélkül, hogy megunnám.


3. Fagyi

Azt hiszem ehhez nincs is mit hozzáfűzni, ki ne szeretné a fagyit? Egyébként a fagyit és persze a zöldségeket, meg gyümölcsöket is ugyanúgy szeretem az év többi szakaszában is, de azért mégis csak ilyenkor van szezonjuk, ilyenkor eszek belőlük a legtöbbet.


4. Víz

Persze a vízhez is mindig ugyan olyan jó viszony fűz, de nyáron még jobban felértékelődik a szememben. Lehet hogy hülyén hangzik, de ebben az évszakban minden nemű víztömeget sokkal szebbnek látok. A kis buborékokat az ásványvizes palack oldalán, a slag víz sugarát, a medencék kékségét, a tó partot, és a tengert, ó a tenger biztosan mindennél csodálatosabb lenne, ha láthatnám :)


5. Film maratonok

Elég nehezen szoktam rászánni magam a filmnézésre, nem tudom miért, de nehezen tudok egyben végignézni bármit ami a hosszabb 40 percnél, bár azért akadnak kivételek bőven. Mindenesetre imádok multitaskingolni, és a filmnézéssel töltött időt felhasználni még valami másra is. Így alakult ki a mára már hagyománnyá vált szokásom, hogy amikor valamilyen zöldséggel kell bíbelődni (borsót fejteni, zöldbabot pucolni fagyasztás előtt) akkor mindig nézek közben valamilyen filmet, vagy sorozatot. Hihetetlenül boldoggá tesz a tudat, hogy egyszerre csinálok valami hasznosat és élvezeteset, szinte már várom mikor szedhetek megint zöldbabot.


6. Napraforgó táblák

Az álom házamban a szobám a tengerre nézne, de nekem egyelőre csak szántőföldek jutottak, ami elég lehangoló látvány, kivéve nyáron amikor napraforgók borítják (vagy szénabálák). Nagyon szeretem a napraforgókat a vidám sárga színűk miatt, nagy területen pedig egészen csodás látványt nyújtanak.



És ennyi azt hiszem ez a hat legfőbb ok, amiért mégse vetem ki a szívemből a nyarat. Persze vannak még dolgok, amiket értékelek benne, de azokat nem igazán tudnám megfogalmazni, mindenesetre a nyárnak is van egy sajátos alaphangulata (mint minden évszaknak), amit nagyon szeretek, de a nyári időjárásnál semelyik évszak csapása nem visel meg jobban. 

És ti mit értékeltek leginkább a nyárban?

Képek forrása: https://pixabay.com/hu/

1 megjegyzés:

  1. Egyértelműen a gyümölcsök és a fagyi. :) Meg hogy nem kell fűteni, és fél órát öltözni, mint télen. Bár ez a meleg már az erősen túlzás kategória nálam, kicsit sem bánnám, ha sosem menne 25 fok fölé a hőmérséklet, és a szúnyogokat is ki tudnám hagyni az életemből.
    Én is szeretek borsópucolás vagy meggymagozás közben mozizni, sokkal elviselhetőbb úgy. Meg vasalni is. :D

    VálaszTörlés