2014. február 2., vasárnap

Egy gyors helyzetjelentés, és egyéb csipp-csupp dolgok

Na, szóval még január elején akartam írni egy posztot amiben eldicsekedhetek azzal, hogy egy szuper kis könyvespolcot kaptam karácsonyra, és elmesélem hogy rendeztem be, milyen megállapításokra jutottam a könyveim kapcsán, meg elfilozofálgatok arról, hogy miben változott az életfelfogásom az új évben (mert változott). Aztán jött a vizsgaidőszak és jól képen röhögött, sőt szerintem még azóta is röhög. És bár a vizsgáim már egy hete véget értek, teljesen le voltam fáradva, haza értem a munkából, és csak arra volt erőm, hogy képeket nézegessek a neten, aztán mentem aludni. Most már jobb azért, de a tervezett poszthoz tartozódó gondolataim nagy része elveszett, vagy súlyosan károsodott. Pár órája elkezdtem megírni, de tök hosszú lett, pedig a lényeget még el se mondtam, és rájöttem, hogy semmi kedvem hozzá. Úgyhogy csak kivonatolom a lényeget:


1. Egyre elfogadóbb vagyok a mai modern világunkkal szemben, arra jutottam, hogy jó hogy ebbe a korba születtem (nem sokkal szerettem volna visszamenni, csak annyira hogy ne legyen ennyi idegesítő modern kütyü), és megbarátkoztam a közösségi oldalakkal is. Szóval ha szeretnétek már megtaláltok a Facebookon és a Tumblrön is. Ezt a Facebook felhasználómat már hajlandó leszek használni is, legalábbis igyekszem. A Tumblrbe pedig egész beleszerelmesedtem. Eddig azt hittem ez csupán a vicces gifek, fandomok, meg szép képek gyűjtőhelye, de nem! Rengeteg hasznos dolog van rajta, történelmi fotós oldalak hasznos kis érdekességekkel , meg ókoros is, meg mindenféle utazós oldalak, meg verses is, és a kanadai levéltárnak is van oldala, ami szerintem egészen fantasztikus, és még mindig le vagyok döbbenve, hogy ezt más is érdekesnek találja rajtam kívül. Én a saját oldalamat amolyan vegyes jegyzetfüzetnek használom, mindenféle számomra érdekes dolgot fogok ott gyűjteni, valamint DIY ötleteket (vagy bármilyen egyéb ötletet), és talán ha néha rám jön kattogtassak a fényképezőgépemmel, és születik valami vállalható akkor oda fogom kirakni, meg persze lesznek szép képek is :)

2. Nos, a látszat ellenére ez nem egy könyves blog, vagyis nem teljesen, ezért is van ilyen csodásan eredeti és frappáns címe, vagyis nem, azért van ilyen béna címe, mert egyszerűen képtelen voltam neki kitalálni valami normálisat, bármi ami eszembe jutott rémesen nevetségesen hangzott, sokáig ezért nem is kezdtem neki. Na de a lényeg, hogy azért nem lett Catriana olvas, vagy valami hasonló szintén nem túl eredeti cím, mert nem akartam, hogy kizárólag könyvekre koncentrálódjon. Épp ezért nem is akartam külön bejelenteni, hogy mostantól nem csak könyvekről lesz szó, úgy gondoltam majd észreveszitek magatoktól. De még dúl bennem az új évi buzgóság, és olyan tervezgetős hangulatom van, úgyhogy mégis bejelentem:  most különösen megnőtt bennem az igény, hogy más dolgokról írjak, mindenféléről. Nagyon elkezdetek érdekelni DIY dolgok, mármint ez mindig is érdekelt és mindig személyre szabtam azokat a dolgokat amiket lehetett, de szeretnék most úgy igazán komolyan foglalkozni ezzel, minden szinten, és írni is róla. Valamint úgy tervezem fogok írni helyekről, amik valami miatt felkeltették az érdeklődésem, és van egy rovat amit szerintem már lassan egy éve tervezek, az is hamarosan sorra kerül. Szóval itt változások lesznek. (Lesz majd új sablonom is hamarosan, azaz jövő ilyenkorra biztosan :D)

3. Az új könyvespolcomnak még mindig nagyon örülök, úgyhogy azért megmutatom nektek. Motiválásként arra pakoltam az összes olvasatlan könyvemet, és meglepett a végeredmény.

Íme a várólistám képesítve (még helyes kis könyvkupacként):

 
És ilyen lett polcom berendezve (a következő feladatom pedig a parafa táblám újra rendezése lesz, nagyon elhanyagoltam szegényt):
A könyvespolcot apukám csinálta egyébként, meg a mellette lévő nagy testvérét is :)

Látjátok? Az olvasatlan könyveim nem tesznek ki még két sort sem! (Jó mondjuk ez nem az összes, van egy pár a nagynénéméknél is, de akkor is csak két sor) Így egyáltalán nem tűnik olyan soknak, ötven valahány könyvet kóstál a várólistám, nem tudom pontosan, de aggasztóan soknak éreztem míg szanaszét hevertek, így viszont egész baráti mennyiség. És van még helyem! Teljesen odáig vagyok attól, hogy tudok még hova pakolni könyveket. Egyébként ahogy sorra vettem az olvasatlan könyveimet, arra a megnyugtató álláspontra jutottam, hogy egyiket se vinném vissza a boltba. Persze van amelyik nem vonz most annyira, de azért örülök, hogy ott van a polcomon. Talán a Moxyland áll a legtávolabb tőlem, de az is csak azért, mert annyi Ad Astrás könyvet szeretnék nem is értem miért pont  ezt vettem meg, de ettől függetlenül érdekel ez is. Ja, és talán a Búra alatt volt még elhamarkodott dolog, ma már mást vennék helyette, de ezt se bánom. Viszont ez áll az utolsó helyen a várólistámon, mert saját hülyeségem folytán lelőttem magamnak a könyv csattanóját, szóval várok vele még egy jó darabig hátha elfelejtem.

4. Rászántam magam angolul olvasásra, és még decemberben beszereztem három könyvet angolul.


Az egyik Jacquline Wilson könyve,aki az egyik kedvenc íróm volt gyerekkoromba, és Pupilla posztjának hála felidéződött bennem az emléke (sőt az oldalt ahol rendeltem is neki köszönhetően fedeztem fel), és úgy gondoltam mivel ifjúsági könnyebb lesz a nyelvezete. A Vicky Angelt választottam, mert ezt biztos nem olvastam magyarul, és nagyon érdekesnek tűnik, valami olyasmiről szól, hogy egy lányt elkezd kísérteni a nem rég meghalt barátnője. Aztán ott van a Pán Péter ami szintén gyerekkönyv, van magnak egy mese olvasós projektem, és Gigi posztja óta a Pán Péter iránt amúgy is megugrott az érdeklődésem.
A harmadik pedig egy Neil Gaiman könyv szép cicás borítóval, szerintem ezt már nem kell magyaráznom.

Hát mégsem lett egy rövid poszt belőle, de legalább jobb lett mint amibe előzőleg belekezdtem.

3 megjegyzés:

  1. Először is, nagyon örülök, hogy a posztom miatt vettél Wilsont, remélem tetszeni fog! :) Az MMbookmarket jó kis hely, külön vicces, hogy hónapokig szemeztem ezzel az M is fog Magic-kel is, még talán egy ideig le is volt foglalva nekem, aztán letettem róla :D

    Óóó, a polcod nagyon jó lett, tetszik!
    Hú, szerintem sose jutok el ennyi olvasatlanig, nekem több mint 300 van jelenleg, sőt, több mint 350, és ebben nincs benne az összes e... :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt remélem, hogy érteni fogom :D Amúgy igen, nagyon megtetszett MMbookmarket, csak sajnos (vagy inkább szerencsére :)) a legtöbb könyv ami érdekelt épp nem volt raktáron. Az M is for Magic-ről pedig lehet nem is baj, hogy lemondtál, mert két novella is van benne a Tükör és Füstből, de lehet hogy több is csak kettőnek ismertem fel a címét.

      Fúú, 350 könyv? Az szép, én még csak ilyen kispályás vagyok :)

      Törlés
    2. Ahh, most látom hogy elírtam az M is for Magic címét tegnap, na sebaj :D
      Régen én olyan sokat vásároltam az mm-en, hogy küldtek mailt, amikor pl. új Jodi Picoult jött nekik, hogy akkor ezt is félretegyék-e :D De akkor nagyon nagyon felhalmoztam a könyveket, és csomó olyat is megvettem, ami annyira nem érdekelt, csak olcsó volt, és elcsábultam... Ebből áll össze a 350 egy része :) De nyugi, nekem se fér el egy helyen, egy csomó van a szüleimnél még, amióta elköltöztem, egy részük velem, és közben szaporítom is őket :D

      Na, ezt nem tudtam, hogy van benne Tükör és füstös novella is... hmm, akkor vannak átfedések.

      Törlés